Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak nabić graczy na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam do Was pytanie. Jak szybko nabić stałych graczy na serwerze Minecraft?

Serwer założyłem 3 dni temu, ale nie cieszy się on popularnością, gracze wchodzą jednorazowo, ale na bardzo długie godziny, chodzi mi o to, że jednego dnia są nawet 3 godziny na serwerze, a potem już na niego nie wchodzą. Co zrobić??

Typ serwera to SURVIVAL + FRAKCJE + DZIAŁKI

Ogólnie serwer jest w budowie obiektów rozrywkowych, mam już spleefa, ale co z tego, że spleef jest, skoro nie ma graczy??

PS - Niedługo dokupię sloty i RAM.

SERWER MINECRAFT 1.5.1

IP: s66.mineserv.eu:15750

Opublikowano

Pierw rozreklamować się gdzie to tylko możliwe.

Ciekawa reklama! Użytkownika forum trzeba zachęcić nie tylko pisemnie (obietnice, "zawartość serwera"), ale także samym wyglądem reklamy. Warto poświecić jeden dzień na zaprezentowanie jak najbardziej przejrzystej reklamy.
Oferować jakieś śmieszne nagrody na początku (tylko adminów/modów nie rozdawaj ;p).

Zapewnić im długą dobrą rozgrywkę (eventy etc.)

Często przebywać na serwerze.

Coś ktoś pewnie napisze jeszcze w innych postach ._.

67qtMtN.png

Opublikowano

Poszukaj jakiegoś youtube'ra, który będzie reklamować twój serwer

rób reklamy swojego serwera na forach tematycznie związanych z minecraftem

Organizowanie, częstych konkursów.

Opublikowano

Przecież takich serverów są miliony.

Zrób dobry FreeBuild z Survival Games, dopracowanymi pluginami.

Lub Hardcore jakiś dobry rpg, a potem tylko reklama i już masz masę graczy ;)

Opublikowano

Za mało slotów jak na frakcje. Poza tym dodaj jakieś urozmaicenia typu nowy drop no i reklamuj na innych forach.

Opublikowano

spróbuj wymyślić coś nowego, coś czym twój server będzie mógł się wyróżniac, coś co zwróci uwagę znudzonego gracza błądzącego po beznadziejnych serverach, twój server musi mieć to coś, np. dodaj kilka parkour'ów / server parkour, osobiście odradzam mieszania gildii z działkami, bo później rośnie z tego takie byle co, ni to freebuild, ni to survival, wrzucone wszystko do jednego kosza i nic z tego nie wychodzi, może jakieś klasy ?? Żeby nie było tak ze nie można wyjść ze spawnu, bo wokoło krążą ludzie w pełnym diaxowym uzbrojeniu, jesli freebuild to może rozbudowywać ekonomie servera, musisz wymyślec coś "ekstra"

Opublikowano

Aha no dziękuję, a do Ciebie "Totto_m" to mój serwer wyróżnia się od innych beznadziejnych survivali - są działki, z czym się nigdy nie spotkałem na serwerze Surival, a pozatym jest świetna mapa bez żadnych "wykopków" dookoła cuboida :)

SERWER MINECRAFT 1.5.1

IP: s66.mineserv.eu:15750

Opublikowano

Widać kolega trochę Nas nie zrozumiał.

Wbija mi na serwer i spamuje swoim IP.

Tak to kolegów nie zbierzesz graczy, bo widać serwer nie za ciekawy skoro poniżasz się do reklamy na innych serwach.

Takie moje zdanie.

Yo ;)

Opublikowano

Aha no dziękuję, a do Ciebie "Totto_m" to mój serwer wyróżnia się od innych beznadziejnych survivali - są działki, z czym się nigdy nie spotkałem na serwerze Surival, a pozatym jest świetna mapa bez żadnych "wykopków" dookoła cuboida :)

To tak jakbyś zmieszał wodę z ogniem i dziwił się czemu się nie pali, działki sa elementem freebuild'a , który zakłada spore ograniczenia, survival jest utożsamiany z wolnościa, niektórych rzeczy nie da się łączyc, może źle mnie zrozumiałes, jeżeli stworzysz coś nowego to nie znaczy, że już będzie git, a poza tym jest dużo serverow surv+działki, które niestety nie cieszą się zbyt wielkim zainteresowaniem

Opublikowano

Raczej serwera surv+Frak łatwo nie zareklamujesz, jest ich w uj, a do tego, jest wiele bardzo dobrych surv+frakcje, i ludzie gdy chcą pograć na takim idą na znane serwery, zrób lepiej jakiś FB, może być PvP. Rób eventy częste, zrób konkurs że kto zaprosi najwięcej osób dostanie vipa.

Opublikowano

Wystarczą linki na stronach z serwerami minecrafta. Rozbudowany i ciekawy spawn, to to co przyciąga uwagę gracza. Nowe pluginy , nowe gry, ciekawe Eveny. SG, Spleef czy parkour tego jest pełno , wymyśl coś nowego, nie musi to być gra którą obsługuje plugin, ktoś napisał że działki i frakcje to tragedia, nie prawda , na Swoim serwerze mam działki oraz frakcje, gracze świetnie się bawią, zabijają i walczą na mapie gildyjnej zdobywając surowce i przedmioty innych graczy by móc zbudować swoje domy na działkach.

Potrzeba trochę wyobraźni, nie pytaj tu ludzi jak ma wyglądać Twój serwer, sam go zbuduj, musisz graczy zaskoczyć czymś a nie dodac coś co jest na innych serwerach od kilku miesięcy .

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...